Speed

Fra Tribalwars Wiki NO
Sideversjon per 13. apr. 2012 kl. 16:46 av Dakapo (diskusjon | bidrag) (→‎En generell speedguide)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Til navigasjon

En generell speedguide

Skrevet av TrAnxZ!


Introduksjon

Introduksjon til speed
Speed er akkuratt det samme som vanlig Tribal Wars, bare at farten er MYE raskere, samt at vinnerkriteriene kan være annerledes, og det er i noen tilfeller enda høyere bygninger enn ved en vanlig verden. Du får en kort introduksjon til de forskjellige typene runde som finnes ved å lese denne tråden her, som er en kort introduksjon til speed på den svenske serveren.

Kort om denne guiden
Denne guiden her vil, hvis du følger den, få deg blandt de første som får adelsmann (eller tog) samt ha en rikelig mengde offansive tropper slik at du kan adle rank 2 (da du helst skal være rank 1). Derimot så går ikke denne guiden ekstremt grundig inn på alle detaljene, samt at det kreves øving for å bli god i speed. Det er det samme som med TW - du kommer langt på vei med å lese guider og søke ny kunnskap, men alt må drilles inn og læres gjennom praksis og øving. Selv er jeg langt ifra verdenmester i speed, men jeg kan en del, og jeg vil derfor dele litt av det jeg kan. Selv spiller jeg speed en gang i blandt og litt til, samt at jeg er medlem i WySoSe. I tillegg så er jeg lagkapten for Norge under Speed Championship 2012. En annen ting som man også kan legge merke til er at det er individuelle tilpassinger som må gjøres til hver speed runde og forholdene er skjeldent like.


Oppstartsfasen

Oppstartsfasen er en ekstremt kritisk del av selve runden. For å lykkes alene så må du gå offansivt ut, og bygge LK/øks (samt rambukker etterhvert). Det er om og gjort å ha mest offansive tropper, og å komme først til adelsmann. Nå finnes det flere typer start, da du kan starte med en by på opp til 3000 poeng. Denne guiden vil ta utgangpunkt i N1 start, altså 56 poeng. Jeg har desverre lite screenshots fra runder som kan brukes, men jeg har noen par bilder, ett fra landskampen mot Indonesia i går, og 2-3 fra en .net speed jeg spilte i februar en gang.

For å bruke denne guiden kreves:

 • At runden er en adle runde hvor mest poeng avgjør vinner
 • Premiumkonto
 • Farmeadmin
 • At du bruker all tid på dette
 • Fingrer som tåler mye trykking.... Veldig mye!
 • At du alltid farmer!

Gård og varehus bygges etter eget ønske, da det er spørs hvor mye som trengs Husk og ha høyt nok varehus, da du vil få inn ekstremt mye på farming etterhvert. Ressursfelt bygger vi enkelt og greit ikke.

Når du starter så er det bare å sitte og bygge (pass på at ressursfeltene er konstruert/er i nivå 1):

 • Hovedkvarter 2
 • Hovedkvarter 3
 • Brakker 1
 • 120 spyd

Det er viktig at du ikke gjør noe som helst, "whatsoever", annet enn å bygge spyd og farme! Med farmeadmin så angriper du de 5-6 nermeste barbarbyene dine, og får de inn i farmeadmin. Sett malene på 30 og på 50 spyd. Alltid angrip de som er bakerst, og angrip de som var fulle ved sist run med 50 spyd/A-knappen og angrip de som var tomme med 30 spyd/B-knappen. Dette gjør du helt til du har litt over 120 spyd (ca 130 er fint). Grunnen til dette skal jeg fortelle deg om noen linjer til. Derretter bygger du (i denne rekkefølgen):

 • Hovedkvarter 3->10
 • Brakker 1->5
 • Smie 1->5
 • Stall 1->3

Det er viktig at det alltid farmes! Ikke forsk øks, eller speider. Gå direkte på LK, og forsk det.

På dette tidspunktet her betyr rank ingenting. Jeg kan nevne at når jeg spilte Norge - Indonesia kampen i går, så var jeg rank 25 når jeg hadde 120 spyd, og derreter bygde jeg alle de bygningene (samtidig som jeg farmet med FA) og ble rank 1 med en gang. Dette er derimot ikke viktig.

Nå kommer fingrene til bruk. For nå skal det LK-hores og farmes! Du skal ikke bygge en eneste bygning bortsett fra marked (nivå 4/5), gård og varehus! Du skal bygge LK helt til du har en konstant kø i stallen på over 1 minutt. Og da har du fort noen hundre. Sett inn 40 spyd som A-knappen, og 5/10/15/20 LK som B-knappen (spørs hvor mange LK), og farm ivei! 120/3=40. Derfor er det kjekt med litt over 120 spyd, da du ofte kan miste 1 i mur eller noe slik. Når du når 250 LK så kan du slutte å farme med spyd, da du skal bruke all tiden din til LK. Jeg kna ikke pressisere hvor ekstremt viktig det å farme og å bygge LK er. Det er alt du skal gjøre! .net runden jeg vil vise bilder fra senere gikk jeg helt ned til rank 100 når jeg gjorde dette. Husk og utvid radiusen din i FA - jeg farmer vanligvis hele verdenen når jeg når 500 LK. Igjen, dette er spørs runde til runde og hvor mye ressurser du får i hvert run. Er alle de ved deg alltid fulle, så trenger du ikke å farme utenfor de.

Når køen i stallen blir konstant uten pause, så kan du starte med å forske øks og bygge litt av de, da du skal ha et lite nuke når du får adels. Derreter oppgraderer du stall og hovedkvarter omhverandre, samt at varehuset og gården må veldig ofte opp. Gården har jeg ofte som annen hver, eller hver tredje oppgradering.

 • HQ bygger du for å få bygd bygninger fort, det skal opp til mellom 23 og 28. Jeg bruker vanligvis 25. I går hadde jeg 20, pga at jeg ikke ville få inn så alt for mye ressurser da jeg måtte cleare flere spillere (vær OBS på backtime!), mens på .net speeden hadde jeg 26.
 • Stall bygger du for å få raskere LK produksjon. Denne tar du opp til nivå 18. (Du kan også få brakken opp til 10, da den går veldig kjapt opp).


Når du får akademi så er det 2 forskjellige muligheter;
1. Det er gullmynter - Isåfall så lager du adeltog, noe som bør ta 2-3 minutter og farme seg inn gullmynter til. Derreter så sender du adelstog på rank 2 (hvis det ikke er din venn) uten å speide. Åpne fire faner med 50 LK og 1 adels, derreter ha landsbyen, og derreter ha alle offtroppene dine - 200 LK. Send 4 adels og time inn nuket like forran. Gratulerer med en veldig fin by, og å ha de to største byene på verdenen.
2. Det er pakkesystem - isåfall få akademi i 2 eller 3, og få 2 eller 3 adelsmenn. Finn i den største landsbyen som ikke er så alt for langt unna deg. Angrip og prøv å ta den på 2 sett med angrep. Vær obs på om spilleren er god så må du dodge en backtime. Gjerne backtime backtimen og, om du virkelig vil få byen lett. Du adler byen, skaffer deg høyt akademi i den byen og og adler rank 2.

Videre spill er så individuelt fra runde til runde at jeg ikke kan skrive en guide på det. Der er det erfaring som står for alt som gjør deg god.