Fra Tribalwars Wiki NO
Hopp til: navigasjon, søk

Velkommen til hjelpesiden for redigering av sider i Wiki. Editing Help siden er laget for å hjelpe nybegynnere og ikke minst drevne personer med gode redigerings kunnskaper til å lære seg basis verktøyene her på Wiki.

For å bruke mange av verktøyene kan man klikke på redigerings verktøyene; under ser man et utklipp av verktøyene som er tilgjengelig.

Edittools2.png


Enkle Markeringsverktøy

Denne delen vil hjelpe deg til å forstå hvordan du kan bruke de enkle markeringsverktøyene som finnes her på vår Wiki. Dette er en enkel oversikt over hvordan du kan få sidene dine til å se best mulig ut.

Fet Tekst Boldtool.png

Dette verktøyet kan brukes til å utheve en spesiell ønsket tekst. Denne kan brukes i alt fra paragrafer, overskrifter til sitater.
For å bruke dette verktøyet skriv 3 halve sitat tegn på hver side av teksten du ønsker å utheve ('"Tekst Her"'). Eller bruk "B" iconet som du ser i verktøybaren over.
Eksempel:
"'Denne teksten er nå uthevet'" = Denne teksten er nå uthevet

Kursiv Tekst Italictool.png

Dette vektøyet kan brukes til å bryte en spesiell tekst ut fra den vanlige teksten. Denne kan bruker hvor du enn vil på siden.
For å bruke dette verktøyet skriv 2 halve sitat tegn på hver side av teksten du ønsker å bryte ut av den andre teksten ("Tekst Her"). Eller bruk "I" iconet som du ser i verktøybaren over.
Eksempel:
"Denne teksten står nå i kursiv" = Denne teksten står nå i kursiv

Underlinje Underlinetool.png

Dette verktøyet kan også brukes til å bryte en spesiell tekst ut fra den vanlige teksten. Dette er kanskje den beste måten å tiltrekke seg blikkfanget til leseren på.
For å bruke dette verktøyet skriv <u>Tekst Her</u>.
Eksempel:
<u>Denne teksten er nå understreket</u> = Denne teksten er nå understreket

Intern Link Internaltools.png

Et veldig enkelt verktøy å bruke, og vil finnes på alle sidene på Wikien. Dette er en rask måte å linke sammen relevante sider på, ikke minst er det plassbesparende.
For å bruke dette verktøyet skriv [[Linktittel]], eller trykk på iconet som du ser ovenfor.
Eksempel:
[[Hovedside]] = Hovedside

Merk! Denne funksjonen er veldig fin og bruke om du bruker relevante ord på din side, slik at andre finner igjen din side veldig enkelt og de lettere finner relevante guider og/eller sider som hører til din side. Selvom sider som du ønsker å linke til ikke eksisterer enda, er det en fin mulighet til å linke til en side andre kan lage seinere. Sider som eksisterer viser linker med blå farge, og sider som IKKE eksisterer vises med rød farge. Linker du har vært innom vil vises med lilla farge

Ekstern Link External-link.png

Denne er litt vanskelige å bruke enn Intern Link, men fortsatt ganske grei å bruke. Ved å bruke denne oppretter du en link til en annen side enn her på Wiki. Husk at du kan bare linke til relevante og passende sider til siden du har opprettet.
For å bruke dette verktøyet skriv [http://www.URL.com lenketittel], eller du kan trykke på iconet som du ser ovenfor. URL'en må alltid ha med seg prefixen (http://) og HUSK! Ikke glem mellomrom mellom URL og linktittel.
Eksempel:
[http://www.tribalwars.no.com Tribalwars Forside] = Tribalwars Forside

Overskrifter (LVL 2/3) Level2Headline.pngLevel3Headline.png

Disse verktøyene kan brukes på alle sider, mest for at sidene skal flyte bedre. Disse hjelper til ved å separere spesielle emner, og gir tittelen på siden et fint særpreg.
For å bruke disse verktøyene skriv ==Oversrift LVL 2== eller ===Overskrift LVL 3===. Du kan også trykke på iconene du ser ovenfor.
Eksempel:
==Overskrift== = Du kan se et eksempel ved å se på overskriften; "Enkle Markeringsverktøy"

Bilder (Basis) EmbeddedImage.png

Bildeverktøyet brukes til å legge bilder inn på siden din. Det brukes ofte i relevanse til teksten, eller for å unngå at siden vil se kjedelig ut.
For å bruke dette verktøyet kan du enten følge eksempelet under eller trykke på iconet du ser ovenfor.
Eksempel:
[[Fil:EmbeddedImage.png]] = EmbeddedImage.png

Merk! For å legge bilder inn på siden din, må du alltid huske og laste opp bildene til Wiki, dette kan du gjøre på denne siden: Spesial:Last_opp